Cliëntervaringen

Een aantal ervaringen van cliënten van onze lopende praktijken


Vanaf de intake hadden we meteen heel goed gevoel bij de therapeut. Heel professioneel en ze dacht goed mee met de doelstellingen voor onze dochter. En zeker niet onbelangrijk, onze dochter had ook een heel fijn gevoel bij de sessies. Elody stelde haar op haar gemak en werkte spelenderwijs met haar aan haar doelen. We merkten al na een paar weken dat ze stappen maakt en het geleerde begon toe te passen in haar dagelijks leven. Onze dochter en wijzelf kijken heel positief terug op de sessies.

Ouders van Sem en Fedde (9 en 12jr)


Het was voor ons en ook voor de therapeuten geen gemakkelijke weg. Dat er meerdere wegen naar Rome kunnen leiden bleek wel vanuit ons gezinsgerichte proces. Er zijn bij onze jongste zoon door de jaren heen verschillende diagnoses gesteld. Voor hem en ons was dat soms verduidelijkend maar vaak ook beperkend. Tijdens het gezinsgerichte traject hebben we veel van zijn behoeften leren zien. We leerden praktische manieren hoe op hem aan te sluiten. Dit was voor ons niet altijd gemakkelijk ivm onze eigen beperkingen. Dat we alle vier het gevoel hadden begrepen te worden was achteraf het meeste waardevol.

Adoptie ouders van Sascha (8jr)


Dat wij als (adoptie) ouders uiteindelijk ook zelf mee de zaal in mochten en mee oefenden hadden we vooraf niet verwacht maar heeft ons veel gebracht. Door de oefeningen die we met elkaar deden kregen wij veel inzicht in de beleefwereld van Sascha (8). Het was erg prettig om in spel activiteiten steeds meer vertrouwen te ervaren en te merken dat Sascha telkens makkelijker onder woorden kon brengen wat haar dwarszat en ook haar grenzen (non verbaal) aan ons duidelijk maakte. Thuis heeft Sascha nu zichtbaar meer plezier omdat haar vertrouwen in ons een beetje vergroot is. Niet alleen Sascha heeft veel ervaren tijdens de PMT maar wij als ouders nog veel meer! Yfke beheerst de kunst om ook veranderpunten positief te benoemen waardoor wij ondanks de soms behoorlijke confrontatie ons open durfden op te stellen, goud waard deze therapeute met enorm veel invoelend vermogen!

Ouders van Janneke (9jr)


De veranderingen bij Janneke (9) hadden wij nooit voor mogelijk gehouden. Waar een 'beetje spelen en stoeien' wel niet goed voor is. Doordat de therapeut erg veel subtiele signalen van Janneke op wist te pikken en hierop creatief en persoonlijk inspeelde lukte het Janneke om van gesloten meisje te veranderen naar een open en speelse dame. Wij zien een gelukkiger kind!

Ouders van Pim (10 jr)


Hoewel de problemen van Pim niet voor iedereen zichtbaar waren, had hij toch behoorlijk wat belemmeringen om een vrij en vrolijk leven te leiden. Door de psychomotorische therapie is hij een hele andere jongen geworden. Vol vrolijkheid, energie, enthousiasme en zelfvertrouwen. Ook zijn zelfbeeld is enorm verbeterd. Wij als ouders zijn meer dan tevreden met de ondersteuning. Er zullen altijd moeilijke momenten voor Pim blijven, maar hij kan het nu aanvoelen, het voor zichzelf reguleren en zorgen dat hij ontspannen blijft of snel weer ontspannen wordt. Zelfs in normale probleemloze situaties hebben de sessies Pim handvatten gegeven om ‘ de wereld’ goed aan te kunnen. Bedankt voor alles!"

Joshua (16 jr)


Voordat ik ging wist ik niet wat ik er van moest verwachten. Ik vond het lastig om mijn problemen tegen iemand te vertellen die ik nog niet goed kende. Gelukkig hoefde ik niet veel te vertellen en gingen we eerst van alles met sporten doen. Al snel kwam er verandering en nu heb ik steeds juist zin om te komen. Ik voel me veilig genoeg om te praten en durf alles te delen. Ik ga altijd weer opgelucht de deur uit na een sessie.

Lianne (15jr)


Voordat ik aan de sessies begon was ik best wel introvert en onzeker, daar veroordeelde ik mezelf enorm over. Nu durf ik steeds een beetje meer mijn ruimte in te nemen, maar het allerbelangrijkste; ik accepteer dat ik ben wie ik ben en hoef van mezelf nooit extravert te worden. Vooral dat ik het gevoel had dat ze echt naar me luisterden hielp mij om te delen over mezelf.
× Hoe kan ik u helpen?